Digitalisering

De lägger dina bitcoin i plånboken

Svenska Fidesmo vill att du ska sätta alla dina korttjänster på ett och samma kort. Tillsammans med franska Ledger låter företaget nu användarna spara sina Bitcoin direkt på ett smart kort i plånboken.

Publicerad

Fidesmo har tagit fram en appbutik för smarta kort. Tanken är att det ska vara möjligt att lägga in tjänster från flera företag på samma kort i stället för att behöva fylla plånboken med olika kort. Hittills fungerar kortet bland annat med bilpolen Sunfleet och cykelgaraget Triply. Totalt finns ungefär 3 000 kort med företagets teknik ute, men målet är att hitta en större aktör som till exempel ett kollektivtrafikföretag för att få ut fler kort på marknaden.

I väntan på det hoppas Fidesmo nu få draghjälp från kryptovalutan Bitcoin. Genom ett samarbete med franska Ledger, som utvecklar hårdvaruplånböcker för kryptovalutan, har företaget vad de kallar världens första Bitcoinplånbok för smarta kort. Tanken är att dina surt framgrävda digitala stålar är säkrare lagrade på ett kort i din plånbok än i en webbtjänst eller i din mobil där illasinnade hackare har lättare att komma åt dem.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här