Datum klart för Windows 10 som blir gratis

2015-06-01 09:54  
Windows 10 Foto: Microsoft

Den 29 juli släpps Windows 10 till allmänheten. Operativsystemet blir gratis som uppgradering från Windows 7 eller 8.

Efter en tids spekulationer är det nu klart att Microsofts nya operativsystem Windows 10 släpps till allmänheten den 29 juli i 190 länder samtidigt.

Datorer och surfplattor som har Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 kan uppgraderas till Windows 10 utan kostnad. Det meddelar Microsoft som också pekar på möjligheten att boka en sådan uppgradering via den här länken.

Windows 10 är operativsystemet som ska ersätta det hårt kritiserade Windows 8. Startknappen som försvann i de första versionerna av Windows 8 är tillbaka, och det är lättare att komma åt både det klassiska skrivbordsutseendet för datorer med mus och tangentbord, och det nya utseendet som passar för pekdatorer, surfplattor och mobiler.

Alla appar och program för Windows 10 ska med minimala förändringar kunna gå att köras på alla typer av apparater – dator, mobil, surfplatta och Xbox – och de ska då anpassa sitt utseende och sin funktion automatiskt.
Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Mats Lewan

Mer om: Windows 10

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt