Datainspektionen granskar Statens servicecenter

2019-09-20 07:17  
Datainspektionen granskar Statens servicecenter. Foto: TT

Datainspektionen ska granska Statens servicecenter efter att de har tagit emot flera anmälningar om personuppgiftsincidenter som har skett hos myndigheten.

Statens servicecenter har hand om andra myndigheters lönehantering, HR och ekonomi och har i uppdrag att effektivisera statens administration. Det rör sig bland annat om Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Kronofogden.

"Nu inleder vi en granskning av Statens servicecenter för att bland annat undersöka om det finns brister i servicecentrets rutiner för att upptäcka och utreda incidenter", säger Elin Hallström som är jurist på Datainspektionen i ett pressmeddelande.

Anmälningarna som kommit in till Datainspektionen handlar om att obehöriga ska ha kommit åt personuppgifter från myndigheter som anlitar Statens servicecenter för sin lönehantering.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt