Därför vinstvarnar Nokia

2012-04-11 13:41  

Resultatet blir sämre än väntat för första kvartalet, och fortsatt negativt för det andra kvartalet, rapporterar Nokias ledning.

Flera faktorer har påverkat resultatet för mobilerna negativt under det första kvartalet, skriver Nokialedningen i ett pressmeddelande.

Konkurrensen har varit tuffare än väntat för enheten Devices and Services. I synnerhet i Indien, Mellanöstern, Afrika och Kina.

Bruttomarginalen sjunker också, främst för de smarta mobilerna.

Det innebär att rörelsemarginalen väntas sjunka till minus 3 procent under kvartalet. Tidigare räknade ledningen räknat med ett nollresultat (plus minus 2 procentenheter).

För kvartal två väntar nu ledningen med att rörelsemarginalen ligger kvar på nivån minus 3 procent, eller blir än lägre.

Nokia avser påskynda kostnadsbesparingarna, men också satsa än mer på de smarta Lumiamodellerna för att få ut fler av de modellerna till fler marknader, skriver bolaget också.

Nokia uppger att man sålt mer än 2 miljoner Lumiatelefoner under det första kvartalet, för ett snittpris på omkring 220 euro.

Mer om: Nokia Nokia Lumia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt