Därför ska du göra slut med Internet Explorer – en gång för alla

2019-09-25 09:21  

Microsoft varnar Internet Explorer-användare. En ny kritisk sårbarhet har uppdagats, som gör det möjligt att kapa datorer med den gamla webbläsaren.

Experter har redan tidigare uppmanat användare att sluta ha Internet Explorer som sin standardwebbläsare. Allt fler uppmanar också användare för att helt ta bort webbläsaren från sina datorer, eftersom det kan innebära en säkerhetsrisk bara att ha den installerad.

En nyupptäckt sårbarhet i Microsofts gamla webbläsare har visat sig kunna skada minnet så angripare kan köra en godtycklig kod och kapa Internet Explorer-användares datorer, berättar tekniksajten Mashable.

”Om användaren är inloggad och har administrativa användarrättigheter kan en angripare framgångsrikt utnyttja sårbarheten för att ta kontroll över ett drabbat system” ska Microsoft bland annat ha varnat för på sin hemsida. Och den här sårbarheten ska ha utnyttjats.

Angriparna som utnyttjar sårbarheten ska kunna installera program, se, ändra eller radera data samt skapa nya konton med fullständiga användarrättigheter.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt