Då kommer Huaweis vikbara telefon

2019-01-24 15:15  

Huawei har rivstartat 2019 med att visa ett nytt 5g-modem. Och satt ett datum för deras omtalade vikbara telefon.

5g-chippsatsen Balong 5000 var huvudnumret när Huawei, inför mobilmässan MWC i Barcelona i februari, höll en presskonferens i Peking. Balong 5000 är tänkt att sitta i framtida enheter för bredband i hemmet, i fordon, i 5g-moduler och – förstås – i mobiltelefoner.

– Balong 5000 kommer att öppna en helt ny värld för konsumenterna, utbrast Richard Yu.

Det lovar åtminstone att göra upplevelsen snabbare. På lågfrekvensband under 6 gigahertz ska det nya Balong-modemet kunna nå hastigheter upp till 4,6 gigabit per sekund. Över millimetervågor sägs topphastigheten vara 6,5 gbps. ”10 gånger snabbare än dagens toppfart för 4g LTE”, uppger Huawei i ett pressmeddelande. Balong 5000 har dessutom stöd för 2g, 3g, 4g och 5g på samma chipp, samt stöd för icke fristående och fristående 5g-standarder.

Läs mer: Svensk premiär för B2368 – Huaweis alternativ till fiberuppkoppling

Den första kommersiella produkten att lanseras med det nya modemet är en enhet för mobilt bredband, döpt till Huawei 5g CPE Pro. ”På ett 5g-nätverk”, utlovar Huawei, ”går det att ladda ner ett videoklipp på 1 gigabyte på tre sekunder och 8k-video kan strömmas utan fördröjning.” 5g CPE Pro ska säljas till privatkunder och små- och mellanstora företag.

Visar upp telefonen i februari

Sedan tidigare har också Huawei bekräftat att bolaget ska lansera en vikbar telefon. Enligt CNBC ska chefen Richard Yu nu ha sagt att telefonen kommer i juni. Men den lär visas redan under Mobile World Congress i Barcelona i februari.

Kenneth Fredriksen, Sverige-chef för Huawei, vill inte bekräfta, men säger:

– Det kan hända att det kommer spännande nyheter i Barcelona som kan vara på marknaden i slutet av andra kvartalet ja. Du får följa med på vad som händer i Barcelona. Jag ska inte föregripa begivenheterna för mycket, men det kan vara ett gott tips.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt