Då kommer Huaweis vikbara telefon

2019-01-24 15:15  

Huawei har rivstartat 2019 med att visa ett nytt 5g-modem. Och satt ett datum för deras omtalade vikbara telefon.

5g-chippsatsen Balong 5000 var huvudnumret när Huawei, inför mobilmässan MWC i Barcelona i februari, höll en presskonferens i Peking. Balong 5000 är tänkt att sitta i framtida enheter för bredband i hemmet, i fordon, i 5g-moduler och – förstås – i mobiltelefoner.

– Balong 5000 kommer att öppna en helt ny värld för konsumenterna, utbrast Richard Yu.

Det lovar åtminstone att göra upplevelsen snabbare. På lågfrekvensband under 6 gigahertz ska det nya Balong-modemet kunna nå hastigheter upp till 4,6 gigabit per sekund. Över millimetervågor sägs topphastigheten vara 6,5 gbps. ”10 gånger snabbare än dagens toppfart för 4g LTE”, uppger Huawei i ett pressmeddelande. Balong 5000 har dessutom stöd för 2g, 3g, 4g och 5g på samma chipp, samt stöd för icke fristående och fristående 5g-standarder.

Läs mer: Svensk premiär för B2368 – Huaweis alternativ till fiberuppkoppling

Den första kommersiella produkten att lanseras med det nya modemet är en enhet för mobilt bredband, döpt till Huawei 5g CPE Pro. ”På ett 5g-nätverk”, utlovar Huawei, ”går det att ladda ner ett videoklipp på 1 gigabyte på tre sekunder och 8k-video kan strömmas utan fördröjning.” 5g CPE Pro ska säljas till privatkunder och små- och mellanstora företag.

Visar upp telefonen i februari

Sedan tidigare har också Huawei bekräftat att bolaget ska lansera en vikbar telefon. Enligt CNBC ska chefen Richard Yu nu ha sagt att telefonen kommer i juni. Men den lär visas redan under Mobile World Congress i Barcelona i februari.

Kenneth Fredriksen, Sverige-chef för Huawei, vill inte bekräfta, men säger:

– Det kan hända att det kommer spännande nyheter i Barcelona som kan vara på marknaden i slutet av andra kvartalet ja. Du får följa med på vad som händer i Barcelona. Jag ska inte föregripa begivenheterna för mycket, men det kan vara ett gott tips.

Peter Ottsjö

Mer om: Huawei 5G

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt