Då kan Facebook rulla ut sin kryptovaluta

2019-06-07 15:45  
Foto: Jaap Arriens

Kryptovalutan, som går under kodnamnet Libra, kommer enligt Techcrunch att vara knuten till en valutakorg för att undvika hög volatilitet.

Enligt Techcrunch kommer valutan att lanseras den 18 juni, då en vitbok släpps med iunformation om valutan, detta enligt en källa. Det är dock möjligt att lanseringen senareläggs, en annan källa säger nämligen till Techcrunch att Facebook siktar på en formell lansering 2020.

Facebook har avböjt att kommentera uppgifterna.

I maj startade Facebook ett bolag i Schweiz med fokus på blockkedjor och betalningar samt dataanalys och investeringar som går under namnet Libra Networks. Namnet Libra anses vara en skämtsam anspelning på Libor. Projektet har utvecklats under ledning av flera tidigare anställda från fintech-giganten Paypal.

Läs mer: Här är Microsofts ambitiösa plan för Bitcoin

Det ska enligt uppgift vara avgiftsfritt för användare att använda valutan, som ska vara möjlig att använda i såväl Facebook, som Whatsapp och Messenger.

Elin Hanspers

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt