Då kan Apple stänga av funktionen som gör gamla Iphones långsamma

2018-01-18 08:30  
Apple på väg att fimpa den kritiserade funktionen som gör äldre Iphones långsamma. Foto: IBL

Apple har fått stark kritik efter att bolaget erkänt att de drar ned prestandan på äldre Iphones där batteriet börjar bli utslitet. Men nu meddelar vd Tim Cook att kunderna kommer att kunna stänga av funktionen inom kort.

I nästa uppdatering av operativsystemet IOS 11 kommer Apple att lägga in möjligheten att stänga av det påtvingade "batterisparläge" som gör att äldre Iphones blir långsammare. Det säger företagets vd Tim Cook i en intervju med ABC News.

Samtidigt kommer Iphone att få ett inbyggt diagnosverktyg som visar hur slitet batteriet är. Där ska även framgå om Apple valt att dra ned på prestandan på grund av att batteriet börjat bli för gammalt.

Uppdateringen är tänkt att släppas i en betaversion för utvecklare under februari, och om allt går som planerat släpps den i skarp version till alla användare under mars.

Läs mer: Så aktiverar du blixtsnabbt nödsamtal med din Iphone

Tim Cook säger att Apple valt att dra ned prestandan på äldre telefoner för att skona batteriet, och undvika att telefonen plötsligt stängs av eller startas om under hög belastning.

– Vi kanske inte var tydliga. Vi ber verkligen om ursäkt till alla som tror att vi hade några andra motiv, säger Tim Cook till ABC News.

Många har upprörts av Apples beslut att göra telefonerna långsamma. Inte minst som företaget inte gått ut med informationen förrän de konfronterades av media och besvikna kunder strax innan jul.

Sedan dess har Apple stämts av en lång rad personer i flera länder, och franska åklagare utreder om tilltaget bryter mot lagen.

Simon Campanello

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt