Comhem skrotar smalaste bredbandet

2010-01-14 13:16  

Internetleverantören Comhem slutar sälja de minst kraftfulla bredbandstjänsterna 0,5 megabit per sekund och 2 megabit per sekund. De låga hastigheterna är inte längre efterfrågade menar Comhem.

I slutet av december förra året hade närmare hälften av Comhems bredbandskunder på 10 megabit eller mer. Det är 70 procent fler än året innan och Comhem tar det till intäkt för att skrota de lägsta hastigheterna.

Hela internetutvecklingen drivs mot ökad bandbredd. Enligt Comhem har startsidan för Aftonbladet.se blivit mycket tyngre på tio år. 1999 vägde förstasidan 1,3 megabyte. Tio år senare väger den 5 megabyte.

Lägsta bandbredden för nyförsäljning hos Comhem blir nu 5 Mbit/s för 199 kronor i månaden. Konkurrenten Bredbandsbolagets lägsta hastighet är 2 Mbit/s för 229 kronor i månaden.

Däremot är Comhem dyrare på sitt bredaste bredband på 100 Mbit/s. Det kostar hos Comhem 399 kronor i månaden men bara 320 kronor hos Bredbandsbolaget.

Enligt Comhems pressmeddelande ligger befintliga kunder kvar med de hastigheter och de abonnemang som du ursprungligen tecknat.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt