Comhem börjar sälja mobilt bredband före jul

2008-11-11 10:21  

Efter flera års funderande och förhandlande. Nu har kabel-tv-bolaget Comhem fått en mobil partner. Och ska erbjuda sina kunder mobilt bredband före jul.

Så är det då nästan klart. Kabel-tv-bolaget Comhem ska börja samarbeta med mobiloperatören 3. Diskussioner mellan de två bolagen har pågått under flera år. Från och till.

Men nu är en avsiktsförklaring är undertecknad.

Comhem ska före jul erbjuda de 1,5 miljoner hushåll som bor i ett hus anslutet till Comhem, mobilt bredband via mobiloperatören 3. Redan idag är en halv miljon av hushållen anslutna till Comhems fasta bredbandstjänst.

Med den nya tjänsten lär inte Comhem locka till sig flera tv-kunder. Tanken är i stället att få dem att stanna kvar genom att erbjuda en ny tjänst för folk på vift.

-Det finns en stark efterfrågan från våra kunder att kunna ta med sig bredbandet till fritidshuset eller på resan, säger Tomas Franzén, vd på Comhem, enligt ett pressmeddelande.

För Tre handlar det om att öka antalet kunder. Comhems vd Tomas Franzén tror att så många som 50 000 av tv-kunderna kommer att nappa på det nya mobilerbjudandet. Ett välkommet tillskott för Tre förstås. Hur de två bolagen tänker sig att fördela intäkterna är dock inte känt.

– Vi är två bolag som kompletterar varandra väl, vi har bara mobila lösningar, Comhem är ledande på tv och bredband via kabel. Dessutom har vi gemensamma konkurrenter, säger Peder Ramel, koncernchef på Tre i Skandinavien, enligt pressmeddelandet.

Comhem kommer att sköta försäljning, marknadsföring och kundtjänst för de gemensamma produkterna. Men tjänsten kommer att marknadsföras med båda företagens varumärken.

För ett år sedan när Ny Teknik frågade Comhems förre vd Gunnar Asp när han tänkte erbjuda en mobil tjänst, så betonade han skillnaderna mellan fasta och mobila tjänster. Och att Comhem riktade sig till hushåll.

-Fasta tjänster riktar sig till hushåll, mobila mer till individen. Men oaktat detta så är vi övertygade om att kunderna framöver kommer att efterfråga en integrerad fast och mobil tjänst. De kommer att vilja se de bästa programmen framför den bästa skärmen, men samtidigt kunna ta med sig en del av de tjänsterna när de lämnar hemmet.

– Men behovet finns inte där ännu, slog han fast för ett år sedan.

Men nu finns det alltså.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt