Combitech nyanställer för FMV-avtal

2013-01-14 08:27  

Teknikkonsultföretaget Combitech ska nyanställa upp till 20 ingenjörer efter att ha fått ett stort ramavtal med Försvarets materielverk, FMV.

De flesta nyrekryteringarna ska ske i Stockholm och i Enköping, men även i Växjö och i Skåne. Combitech söker personer som ska ha kompetens inom kommunikation och militära ledningssystem.

Uppdragen kommer bland annat gå ut på att utforma kommunikationssystem samt testa och utvärdera funktionskedjor av sensorer och kommunikations- och informationssystem för militära förband.

Ramavtalet med FMV skrevs under i december. Rekryteringarna har redan startat och kommer att ske i omgångar över tid. Avtalet gäller för som längst sju år, och är värt cirka 550 miljoner kronor för Combitech.

-Det är inte så lätt att hitta expertfunktionerna. Men eftersom det är så långa avtal kan det också bli fråga om att ta in nyutexaminerade ingenjörer som kommer att arbeta tillsammans med våra experter. Det är en väldigt effektiv personalutveckling, säger Thomas Ragnarsson, ansvarig för försvarssegmentet inom Combitech.

Förutom Combitech vann också ÅF, Consoden samt Peter Johansson IT-konsult AB upphandlingen för olika teknikområden inom ledningssystem för försvaret.

Combitech har även tidigare haft avtal med FMV för tjänster inom ledningssystem. Men de nya ramavtalen har ett annat upplägg än tidigare som gör att uppdragen inte är helt jämförbara.

Flera av de företag som tidigare hade avtal har fått det även i det nya upplägget, men nu med större inslag av samarbete mellan leverantörerna. Combitech är till exempel underleverantör till ÅF, som vann avtalet för teknikområdet sensorer.

Anna Orring

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt