Com Hem anmäler Telia till EU-kommissionen

Foto: Janerik Henriksson/TT

Com Hem anmäler Telia till EU-kommissionen för anklagelser om att telebolaget har brutit mot villkoren som sattes upp inför köpet av Bonnier Broadcasting. Men Telia håller inte med.

Tele2-ägda Com Hem anmäler Telia till EU-kommissionens så kallade Monitoring Trustee. Detta i anslutning till den auktion om streamingrättigheter som var ett krav från EU-kommissionen för att godkänna Telias köp av Bonnier Broadcasting.

Enligt Com Hem har Telia valt att inkludera fler rättigheter i auktionen än vad EU-kommissionen avsett.

– I dag inledde Telia sin auktion för att sälja rättigheten att sända TV4 streamat till en annan konkurrent. Men de har samtidigt bakat in andra rättigheter i auktionen, för att göra även dessa exklusiva, säger Joel Ibson, kommunikationsansvarig på Tele2 på måndagen.

Läs mer: Stödmiljarder till bredband saknas fortsatt

Telia håller inte med om att bolaget har brutit mot sina åtaganden, men kan inte närmare gå in på varför.

– Vi accepterade vissa åtaganden i samband med att vi fick affären godkänd, och de åtagandena följer vi givetvis, säger Telias presschef Ralf Bagner.

TT: Ni har inte inkluderat fler streamingrättigheter i auktionen än vad som avsetts?

– Jag kan inte uttala mig om vad Tele2 menar i sin anmälan, mer än att vi följer de åtaganden som är förknippade med det godkännande som vi fick av kommissionen för att genomföra affären, säger Bagner.

Erik Paulsson Rönnbäck/TT

Helena Wande/TT

Mer om: Telia Comhem

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt