Chalmersteknologer svenska mästare i teknik

2001-04-06 08:32  
Per Arvidsson, Johanna Wright och Johan Stäring lyfter segerbucklan.
Per Arvidsson, Johanna Wright och Johan Stäring lyfter segerbucklan.
Chalmers avgjorde i sista grenen och vann gårdagens final i Teknik-SM. Blekinge knep andraplatsen med knapp marginal, medan Linköpingslaget fick nöja sig med en tredjeplats trots spel på hemmaplan.

Knappt åttio lag ställde upp i de lokala uttagningarna när historiens andra Teknik-SM startade i februari. Tre lag återstod i finalen som avgjordes inför en tusenhövdad publik och blev en tuff kamp in i det sista. Inför den avslutande tävlingen ledde Chalmerslaget med några få poäng före lagen från Blekinge och Linköping.

I slutgrenen gällde det för Legorobotar som lagen konstruerat att köra runt en hinderbana och bland annat samla på sig Legobitar av en viss färg. Det var här tävlingen avgjordes.

Chalmersroboten klarade tävlingsbanan galant, medan konkurrenterna fick problem med robotens syn och kontakten med styrdatorn. Därmed blev det en säker seger för laget från Göteborg som tog hem bucklan och USA-resan till Cape Canaveral och MIT Medialab. De andra finallagen får även de teknikresor till USA och Europa.

Erik André

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt