Catooz säljer serier till mobilen

2008-10-22 12:42  
Iron man är en av serierna som säljs via Catooz mobiltjänst.

Marvel lägger ut sina serier för läsning i mobiltelefoner via danska tjänsten Catooz. Först ut att kunna utnyttja tjänsten: de nordiska länderna.

Serietidningarnas storhetstid må vara över men de gamla Marvelhjältarna letar sig hela tiden ut via nya kanaler. I denna java-publikation av serier är ljudeffekter och vibrationer pålagda och pratbubblor animerade. Som ett kvalificerat bildspel – utan att ha någon spelfunktion.

Serierna distribueras via det danska företaget Campfire, som planerar ett större utbud än bara Marvelserier.

I nuläget finns Hulken, Spindelmannen, Iron man och X-men, men också den lokale danske Tintin-look-a-liken Kurt Dunder.

För att kunna köpa serierna måste man först ladda ner applikationen Catooz, som fungerar som en liten on-linebutik på mobilen. Där går det sedan att välja om man vill köpa enstaka episoder eller prenumerera på ett längre avsnitt.

Ny Teknik köpte den första Spindelmannenäventyret för tio kronor.

Som genuin före detta Spindelmannensamlare kan undertecknad snabbt konstatera att en w880i inte erbjuder samma grafiska kraft som en hederlig papperstidning.

Dessutom verkar det vara väl dyrt – totalkostnaden för en serie kommer snabbt upp priset för en riktig tidning.

Catooz har förnärvarande serier på danska, svenska, norska, finska och tyska. Från och med nästa månad finns tjänsten även i Österrike och Schweiz.

Roger Rosenlund

Mer om: Catooz

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt