Canal Digital startar <br></br>fler hd-tevekanaler

2006-10-04 10:54  

Den första november startar Telenorägda Canal Digital två nya kanaler för högupplöst hd-teve - Discovery HD samt en underhållningskanal. Till nästa sommar räknar Canal Digital med att ha närmare tio hd-tevekanaler.

Utöver de två nya kanalerna och den existerande Cmore HD, planerar Canal Digital att sända matcher ur elitserien i hd-upplösning, i samarbete med Canal Plus.

Den 20 oktober startar Sveriges Television en hd-tevekanal, SVT HD, som Canal Digital även kommer att sända.

- Jag uppskattar att vi kommer ha upp emot tio hd-tevekanaler igång redan före nästa sommar, säger Patrik Hofbauer, vd på Canal Digital, i ett pressmeddelande.

De nya kanalerna ingår i ett paket som Canal Digital nu säljer i en kampanj där kunderna får hd-teveboxen för tio kronor och hd-tevekanalerna gratis i ett år.

Baspaket krävs
Ett baspaket som kostar 189 kronor i månaden krävs dock. Till det kommer en startavgift på 695 kronor för nya kunder.

Enligt Canal Digital finns det idag omkring 350.000 hd-klara teveapparater i Sverige.

Canal Digital sänder teve både via satellit, kabel- och bredbandsnät. Hd-tevesändningarna görs inledningsvis endast via satellit där Canal Digital har de flesta av sina kunder.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt