C och fp i krismöte om FRA-lagen

2008-06-17 09:13  

Centerpartiets och folkpartiets riksdagsgrupper håller just nu krismöte om den nya FRA-lagen. Partierna är splittrade i frågan. Omkring kl 10.45 väntas debatten i riksdagen dra igång.

- De sitter i möte just nu och diskuterar. Jag kan inte säga mer, säger centerpartiets politiska sekreterare Jessica Bissmark till nyteknik.se.
- De diskuterar signalspaningslagen, mer vet jag inte, säger Lena Hallerby, pressekreterare i folkpartiet.

Ingen visste heller när mötena beräknas vara klara.

Cirka 10.45 i dag beräknas diskussionen om den nya svenska avlyssningslagen starta i kammaren.

Centerpartiet satt i natt i en nio timmar lång debatt kring det integritetskänsliga signalspaningsförslaget – utan att man lyckades enas kring en gemensam inställning i frågan.

Gruppledaren Roger Tiefensee uppger för Aftonbladet att det finns ett nytt förslag som riksdagsgruppen skulle diskutera nu på morgonen.

De borgerliga har sju rösters övervikt i riksdagen. Det krävs därmed att fyra ledamöter ur alliansmajoriteten röstar nej för att förslaget ska fällas.

Såväl kristdemokraterna som moderaterna ska i eftermiddag ha ordinarie gruppmöten i riksdagen och då kommer den nya signalspaningslagen och den politiska utvecklingen kring den att diskuteras, erfar nyteknik.se

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt