Bygger 14 meter lång dator hemma

2015-06-24 06:51  
James Newman i Cambridge, Storbritannien, har bestämt sig för att bygga en egen dator. En stor. Foto: Skärmavbild/BBC

TEKNIKSVEPET. Varför gå litet när man kan gå 14 meter dator som väger ett halvt ton? Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna.

Medan många teknikföretag jagar efter att tillverka så små datorer som det bara går, har en man i Storbritannien gått åt andra hållet. Han bygger en egen dator hemma i sin bungalow som, när den är klar, kommer vara 14 meter lång. Datorn planeras ha en 16 bits ”megaprocessor” som kommer innehålla 14 000 individuella transistorer och 3 500 ledlampor, skriver BBC.

Snart kan de fula antennmärkena på din Iphone 6 vara ett minne blott, skriver Mashable.

Ett företag i Kina marknadsför sin router med en inställning som ska reducera strålningen med 70 procent för gravida kvinnor. Skitsnack, hävdar en annan teknikjätte i landet, skriver BBC.

Facebook sägs ha utvecklat en algoritm som identifierar dig via hår, klädsel, kroppsform och hur du står. Algoritmen har en träffsäkerhet på 83 procent, skriver Huffington Post.

Lexus har precis släppt en video av vad de hävdar är en riktig hoverboard, skriver Mashable.
Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Frida Sjödin

Mer om: Dator

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt