Bygg Ikea-möbler med vr-glasögon

2015-05-13 07:40  
Microsoft öppnar för möbelbygge med virtuella glasögon. Bild ur patentansökan.

TEKNIKSVEPET. Inga fler vansinnesutbrott över Ikeamöblerna, Microsoft fixar virtuella instruktioner. Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna.

Bruce Willis börjar ju bli lite till åren, tyckte företaget, så nu krävs andra lösningar för att rädda världen från asteroidnedslag. Nu kör de en insamling från allmänheten för att sponsra the Emergency Asteroid Defence Project, skriver Thenextweb.

Microsoft har hittat fler användningsområden för sina digitala glasögon, skriver  Yahoo Tech. Smartup har nyligen beviljat patent för att bland annat använda Hololens för att bygga Ikea-möbler med virtuella instruktioner.

Kvinnan fick sparken för att hon tog bort appen som hon hävdar övervakade hennes arbete på det amerikanska säljbolaget dygnet runt. Nu stämmer hon företaget, skriver Cnet.

I de här fyra amerikanska staterna är det fortfarande lagligt att sms:a medan du kör bil, skriver Huffington Post. Trots att det dör 9 personer per dag i USA på grund av den här typen av distraktioner.

GE Aviation Additive Development Center har skrivit ut en jetmotor i 3D – som fungerar. Rapporteras av Gizmodo, se filmen här nedanför.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/W6A4-AKICQU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Angelica Söderberg

Mer om: Microsoft Ikea

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt