Bluetoothklockan<br></br>kelgris för nördar

2006-09-28 09:01  

Mobiltillverkaren Sony Ericsson flörtar hämningslöst med alla teknik- och designnördar när man nu lanserar armbandsklockan MBW-100 med inbyggd bluetooth-krets som trådlöst styr mobiltelefonen.

Sony Ericsson har inlett ett samarbete med den amerikanska klocktillverkaren Fossil och lanserar i dag den första i en serie kommande bluetooth-klockor.

- MBW-100 ger användaren en helt ny relation till mobiltelefonen. Den förpassar nämligen mobiltelefonen till fickan, skriver Sony Ericsson i ett pressmeddelande på torsdagen.

En Oled-skärm under urtavlan visar vem det är som ringer och när man fått meddelanden. Vill man inte ta emot ett samtal trycker man bara på en knapp på klockans sida och samtalet avvisas.

Med klockan kan man också styra mobiltelefonens musikspelare - spela upp låtar, pausa och hoppa till nästa låt.

Klockan larmar också om man går ifrån telefonen.

Nya mobiler i Kina och Sydostasien
Andra produktnyheter från Sony Ericsson är K320 - en budgettelefon för företagsanvändare med push e-mail och pc-synkronisering. Det är ingen 3G-mobil utan en vanlig gsm/gprs-telefon.

I Kina och Sydostasien lanserar Sony Ericsson bland annat den vikbara gsm/gprs-mobilen Z558 som har tryckskärm för kinesiska tecken och som också kan läsa thailändska tecken.

Musikmobilen W830 är en Edge-version av Walkmanmobilen W850 och finns med kinesiskt tangentbord och i en speciell version för de sydostasiatiska marknaderna.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt