Blackberry lägger ner i Malmö

2015-04-24 08:17  

Mobilföretaget Blackberry, fd TAT i Malmö, lägger ner sin svenska verksamhet, enligt Rapidus.

Kanadensiska mobilföretaget Blackberry lägger ner sin verksamhet med 150 personer i Sverige. Enligt nyhetssajten Rapidus handlar det om 93 personer i Malmö och 50 i Göteborg.

Hans Björkqvist, gruppchef på fackförbundet Unionen Sydväst, bekräftar för Rapidus att Blackberrys ledning lämnat ett förslag om att verksamheterna på båda svenska orterna läggs ned.

Blackberry, som då kallades Rim, köpte Malmöbolaget TAT, The Astonishong Tribe, 2010 för omkring 830 miljoner kronor. 150 anstlällda på TAT följde med affären. Hampus Jakobsson, som varit med och grundat TAT 2002, lämnade bolaget 2012.

I slutet av 2013 fick ett 20-tal personer gå från Malmöenheten och sedan dess har även kontoret i Stockholm stängts ned.

I november förra året sa Blackberry upp 20-talet personer i Malmö.

Blackberry har haft stora problem med lönsamheten och har tappat marknadsandelar på den globala mobilmarknaden.

När Ny Teknik besökte mobilbolaget i Malmö i samband med vår granskning av mobilkrisen i Skåne förra gången, hade dåvarande TAT/Rim-bolaget 180 anställda i Sverige.

Ny Teknik har sökt Blackberry men inte fått någon kommentar.

Mer om: Blackberry

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt