Birgersson och Nylander anmäler Kronofogden

2005-03-15 10:30  
-Stasimetoder!

- Det finns i dag information som tyder på att Antipiratbyrån har avlönat en provokatör hos Internetleverantören Bahnhof. Rena Stasimetoderna, dundrar de två it-entreprenörerna Jonas Birgersson och Jens Nylander och JO-anmäler Kronofogden för att ha gått Antipiratbyråns ärenden.

Jonas Birgersson.
Birgersson och Nylander sätter i dag in en ny attack mot sitt hatobjekt - film- och datorspelsbranschens organisation Antipiratbyrån, som hårdhänt slår ned på fildelare som kopierar och sprider upphovsrättsskyddat digitalt material, typ filmer och musik.

Förra veckan anmälde de Antipiratbyrån för Datainspektionen. Nu JO-anmäler de Kronofogden, som de anser låtit sig luras av Antipiratbyrån när man gjorde en razzia i Bahnhofs högkvarter på Norra Stationsgatan i Stockholm i torsdags.

Jens Nylander.
- Det finns i dag alltför många frågetecken kring Kronofogdemyndighetens och Antipiratbyråns agerande i Bahnhofs fall, säger Jonas Birgersson, grundare av bredbandsbolaget Labs 2.

- Hur fick Antipiratbyrån och kronofogden information? Vem äger servrarna som beslagstogs? Vem hade lagt innehållet på servrarna?

Anställda infiltratörer och provokatörer?
Birgersson och Nylander menar att det i dag finns mycket som tyder på att Antipiratbyrån avlönat en provokatör som har laddat upp materialet och dessutom placerat en del av den tekniska utrustningen i Bahnhofs lokaler för att sedan kunna anmäla missförhållanden.

- I förra veckan började Datainspektionen utreda om inte Antipiratbyrån använt sig av en av östtyska Statis gamla metoder: registrering. Nu visar det sig att de sannolikt använt flera andra Stasifavoriter: infiltratörer och terror, säger Jens Nylander, grundare av mp3-spelarbolaget Jens of Sweden.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt