Billigare att surfa utomlands

2014-07-01 07:44  

Nu blir det billigare att surfa och ringa utomlands inom EU. Att surfa blir mer än 50 procent billigare. Från och med i dag sänks den så kallade eurotaxan för att ringa, sms:a och surfa.

Den nya maxtaxan är 2,24 kronor per megabyte inklusive moms jämfört med det tidigare priset på 4,75 kronor.

Att ringa från ett medlemsland till ett annat får från och med den 1 juli kosta max 2,13 kronor inklusive moms per minut jämfört med 2,53 i dag medan ett sms får max kosta 67 öre mot tidigare 84 öre.. EU-kommission pressar även på för att de särskilda roamingavgifter som i dag läggs på mobilsamtal ska försvinna helt till slutet av 2015.

– Den här stora nedgången i roamingavgifterna kommer att innebära en stor skillnad för alla i sommar, säger den ansvariga EU-kommissionären Neelie Kroes enligt Reuters.

Kroes förhoppning är att alla roamingavgifter inom EU försvinner, men då måste först medlemsländerna gå med på EU-kommissionens förslag.

Mer om: Mobilsurf

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt