Betalfajten hårdnar – Izettle lanserar ny tjänst

2017-01-24 10:50  
"I stället för att bara vara kortbetalningar vill vi bli hållplatsen för handel", sa Jacob de Geer när Ny Teknik träffade honom tidigare i januari. Foto: Jörgen Appelgren

Izettle lanserar en ny tjänst för betalningar mellan företag. Målet är att charma en ny målgrupp som hantverkare, rörmokare och servicetekniker.

Ny Teknik träffade nyligen Izettles vd Jacob de Geer, som bland annat berättade om betalningsbolagets stora satsning på att ge småföretagare ett förskott på korttransaktioner, helt utan hänsyn till varje sig kreditupplysningar eller bokslut.

Läs mer:

Läs mer: Izettles nya tjänst ska hjälpa småföretagare

Nu står det klart att bolagets nästa steg för att bredda sin verksamhet blir att lansera en ny tjänst som gör det möjligt för kunder att, utan extra kostnad, skicka fakturor direkt via Izettles app.

Tjänsten är skräddarsydd för att locka till en helt ny grupp av användare till Izettle, nämligen mindre bolag inom servicesektorn. Funktioner som notiser om inkommande fakturor, automatiska påminnelser och bekräftelser när räkningen är betald ska göra arbetsdagen enklare för rörmokare, hantverkare och servicetekniker, hoppas Izettle.

Läs mer:

Läs mer: 33-listans glans tar bolag till nästa nivå

– Svenska småföretagare, speciellt inom servicesektorn, spenderar en stor del av sin arbetstid på administration. Genom att kontinuerligt expandera vår produktsvit, nu med Izettle Invoice, växer vi vidare med våra kunder, säger Jacob de Geer, vd på Izettle.

Satsningen på den nya tjänsten innebär också Izettle växlar upp kampen mot andra betalningsstartuper, som svenska faktuteringsbolaget Billogram

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt