Bekämpa bröstcancer – med mobiltelefonen

2009-09-17 07:59  
Exempel på instruktion

Klämdag har fått en ny innebörd. Ett pip från mobiltelefonen en gång i månaden påminner om det viktiga ledet i kampen mot bröstcancer: att själv regelbundet undersöka sina bröst.

Man beställer sin önskade klämdag påmobil.breastfriends.seså kommer en sms-påminnelse. Det kostar ingenting, tjänsten är sponsrad av läkemedelsföretaget Roche, som driver ett internationellt projekt mot bröstcancer. Via mobiltelefonen kan man också se hur man undersöker brösten.

– Varannan kvinna med bröstcancerdiagnos har hittat knölen själv, säger Kerstin Andersson på Mix PR, som tillsammans med mobiltjänstföretaget Adimo har tagit fram tjänsten åt Roche.

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen bland kvinnor. Ju tidigare upptäckt, desto bättre prognos. Men det är bara varannan kvinna som regelbundet undersöker sina bröst, enligt en undersökning från Novus Opinion.

Breastfriends mobiltjänst har blivit nominerad till tävlingen för företag som utvecklar mobila tjänster, Cut The Wire Awards, som arrangeras för fjärde året i rad av Telecom City.

Idag torsdag den 17 september meddelas vinnarna i de tio kategorierna i tävlingen på en gala i Karlskrona.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt