Bästa hack ger jobb på spelbolag

2012-04-26 13:20  
Lars Jörnow. Foto: Juliana Yondt

Speltillverkaren King.com bjöd in teknologer till ett 20 timmar långt hackathon. Första pris: en anställning hos företaget.

Onlinespeltillverkaren King.com har flera gånger arrangerat interna programmeringsevent – så kallade hackathons – för sina utvecklare.

-Vi kallar dem Game Jams. Det senaste hölls i Stockholms skärgård och varade i 36 timmar, berättar Lars Jörnow, mobilchef.

I slutet av februari höll företaget för första gången ett hackathon i rekryteringsyfte. Teknologer bjöds in till en 20 timmar lång programmeringstävling. Förs­ta pris var en anställning hos spelföretaget.

Vann gjorde KTH-studenten Daniel Månsson, som dock valde att fortsätta studierna.

-Men jobberbjudandet står så klart kvar, säger Lars Jörnow.

Totalt deltog 23 studenter. Att söka nya talanger med tävlingar är något som King.com kommer att fortsätta med.

-Studenterna får chans att komma hit och ha kul tillsammans, jobba med våra anställda samtidigt som vi ser vad de går för, säger Lars Jörnow.

Används hos Google och Facebook

Hackathon är event där programmerare samlas under en begränsad tid för att förbättra program eller utveckla nya produkter.

Både Facebook och Google använder sig av hackthons inom den egna utvecklingen men också för till exempel tävlingar där utomstående utvecklare bjuds in.

Ett hackthon avslutas med demonstrationer och det finns ofta priser till den som gjort den bästa lösningen.

News Pilot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt