Axisgrundaren är Sveriges toppentreprenör

2009-01-20 16:10  
Martin Gren är civilingenjör från Lunds tekniska högskola. Han grundade Axis tillsammans med civilekonomen från Handels, Mikael Karlsson.

Tekniksnillet Martin Gren, som tillsammans med framliden Mikael Karlsson startade it-företaget Axis 1984, är Sveriges främste entreprenör.

Det är konsultfirman Ernst & Young som utdelar priset Entrepreneur Of The Year och Martin Gren fick ta emot sitt pris på en galakväll i Blå Hallen i Stockholm på måndagskvällen.

När de två ungdomarna Martin Gren och Mikael Karlsson startade Axis 1984 i Martin Grens studentrum i Lund var det nätverksservrar till skrivare och kopiatorer som var den stora produkten.

Martin Gren var ingenjören och Mikael Karlsson var ekonomen.

På sin kammare satt Martin Gren i det tysta och utvecklade det som nu är Axis stora världsprodukt – nätverkskopplade övervakningskameror som styrs över internet.

I dag är Axis ett stort företag med över 500 anställda och en omsättning på 1,7 miljarder kronor. Axis säljer sina produkter i fler än 20 länder.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt