Axis avslöjar inkräktare i mörkret

2010-01-19 09:58  

Axis Communications i Lund är världsberömt för sina digitala övervakningskameror som kontrolleras över internet. Nu kommer Axis med webbaserade värmekameror som ser i mörker, rök och damm.

Axis har blivit en av världens ledande tillverkare av nätverksbaserade övervakningskameror, alltså digitala kameror med inbyggd nätverksprocessor och egen internetadress.

Ingen annan har så många olika nätverkskameror som Axis – allt från enkla butikskameror till avancerade professionella övervakningskameror för kärnkraftverk och andra känsliga industrianläggningar.

I dag visar Axis upp en helt ny övervakningskamera som kan se i mörker. Kameran ser skillnad på varmt och kallt vilket gör det möjligt att avbilda människor och händelser i totalt mörker.

Enligt Axis vd Ray Mauritsson är Axis först med nätverksbaserade värmekameror. De värmekameror som finns på marknaden är analoga och väsentligt mycket dyrare och än Axis nätverkskameror.

Axis menar att värmekameran inte bara fungerar i mörker utan till och med är bättre än vanliga kameror i dagsljus i svåra väderförhållanden. Värmekameran ser igenom både dimma, damm och rök.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt