Avlastar mobilnätet med wlan

2013-03-04 13:42  

Tysklands största teleoperatör ska öppna 2,5 miljoner surfzoner via wlan för att avlasta mobilnätet.

"Wlan to go" kallas satsningen som görs med företaget Fon, som specialiserat sig på surfzoner i ett flertal länder.

Genom att flytta över den mobila datatrafiken till routrar anslutna till det fasta nätet räknar Deutsche Telekom med att avlasta de hårt ansträngda mobilnäten, speciellt i storstadsområden.

Med kampanjen vill man få Telekomkunder att dela med sig av sina wifi-nät. En speciell router kommer att erbjudas som håller isär den egna trafiken med den som lämnas öppen andra användare.

- Alla ansvars och säkerhetsfrågor ska vara tydliga för kunden, sa Telekomchefen Niek Jan van Damme vid presentationen av satsningen på elektronikmässan Cebit i Hannover i dag. Kapaciteten på den egna uppkopplingen ska heller inte påverkas av hur många tillfälliga användare som finns.

Genom att ansluta till kampanjen får man gratis tillgång till Fons alla wlan-nät med sammanlagt nio miljoner surfpunkter i olika länder.

Håkan Abrahamson

Mer om: Wifi Wlan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt