Även mobiltillverkaren Inq hoppar på Android

2009-09-16 11:38  
Inq Chat 3g och Inq Mini 3g

Även Inq Mobile -- mobiltillverkaren som har samma ägare som operatören Tre världen över -- tänker nu göra en mobil med Googles operativsystem Android. Mobilen blir Inqs första för USA-marknaden.

Inq Mobile tänker förse sin första pekskärmsmobil med operativsystemet Android. Det rapporterar Informationweek.com.

Inq Mobile har samma ägare som mobiloperatören Tre, Hongkong-baserade Hutchison Whampoa.

Affärsidén är att byggaenkla, billiga mobilersom har populär tjänster som Facebbok och Twitter integrerade i sig -- tjänster som annars fungerar bra endast i de mest avancerade mobilerna på marknaden, med hjälp av extra program.

Nu siktar Inq Mobile på en pekskärmsmobil och sluter då upp kring raden av tillverkare som väljer Linux-baerade Android.

Enligt Informationweek säger Inq Mobiles vd Frank Meehan att "det är ett modernt OS byggt från grunden för att fungera väl med internettjänster".

Den nya pekskärmsmobilen blir Inqs första för USA-marknaden.

Nyligen presenterade bådeMotorola och LG Electronics sina första Android-mobiler, medan Sony Ericsson arbetar på sin som sägs gå under namnet Rachael.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt