Även Facebook släpper app för meddelanden

2011-08-11 10:15  

Facebook har nu släppt en särskild mobil-app för meddelanden, även i grupp. Motsvarande funktion finns i Googles nya sociala nätverk, Google+.

Med den nya appen som heter Facebook Messenger kan användare hantera Facebooks meddelanden från mobilen, även i grupper. Den ska också vara integrerad med Facebooks chattfunktion, men det är inte klart exakt hur det fungerar.

Appen motsvarar den som Google lanserat under namnet Huddle vilken används tillsammans med Googles nya sociala nätverk Google+ som lanserades i juni.

Huddle finns dock ännu bara för Android medan Facebook Messenger finns för både IOS (Iphone) och Android.

Än så länge finns Facebook Messenger för IOS bara på Apples nätbutik i USA, men det är troligen bara en tidsfråga innan den kommer till Sverige.

Det finns redan en rad andra appar som hanterar Facebooks meddelanden, men många av dem kostar pengar medan Facebook Messenger är gratis.

I appen kan man skicka meddelanden till enstaka personer eller grupper. Om personen finns i mobilens kontaktbok kan meddelandet även skickas som sms, mot normal taxa.

Alla meddelanden som skickas och tas emot finns även åtkomliga via Facebooks tjänst på webben, och de meddelanden som skickas därifrån tas emot i mobilen av dem som använder appen.

Det går att bifoga bilder med meddelanden. Dessutom skickas automatiskt mobilens position tillsammans med meddelandet och visas för mottagarna, om man inte stänger av den funktionen.

Facebook Messenger är tekniskt samma som appen för meddelandetjänsten Beluga som Facebook köpte i mars i år.

Enligt Facebook kommer Beluga att fortsatt finnas som fristående tjänst tills vidare.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt