Åtta av tio mobilsurfar på toaletten

2013-08-12 12:29  

Att surfa på dasset är vanligt. Men också det vi stör oss mest på, enligt en ny undersökning från mobiloperatören 3.

Värst på att mobilsurfa på toaletten är 70- och 80-talisterna. I de åldrarna är det 84 respektive 85 procent som tar med sig mobilen in på dasset. De äldre generationerna är lite mer restriktiva, endast 26 procent av 40-talisterna uppger att de använder mobilen på toa.

- Att 70-talisterna håller hårt i mobilen på muggen kan bero på att de är uppväxta med en Kalle Anka-pocket i handen som nu har ersatts av en mobiltelefon. Spolar vi tillbaka 30 år i tiden så hade ju toalitteraturen en självklar plats i hemmet, säger Erik Hörnfeldt, informationschef på 3, i ett pressmeddelande.

Samtidigt är vanan att ta med mobiltelefonen in på toaletten något många retar sig på. I 3:s undersökning har 47 procent av de svarande uppgett att de stör sig på beteendet.

Det näst största irritationsmomentet är personer som tar bilder av sig själva på allmänna platser, tätt följt av mobilpratande bilister, som anses utgöra en trafikfara.

I sociala medier är det mest irriterande, enligt undersökningsresultatet, när vännerna skriver klagande statusar eller uppdaterar för ofta. Det retar sig 55 procent av de svarande på. Att vännerna vill ge sken av ett perfekt liv irriterar 48 procent, och då främst 50- och 70-talister.

47 procent uppger att det värsta de har gjort via sms är att skicka fylle-meddelanden. Det är något som är gemensamt för 60-, 70- och 90-talisterna. 50-talisterna, däremot, anser att det värsta de har gjort i ett sms är att ljuga.

1 010 personer har deltagit i undersökningen, som genomfördes under sommaren 2013.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt