Atflick - senaste utmanaren till Netflix

2012-12-06 12:30  

I januari 2013 släpps ytterligare en svensk nättjänst som utmanar Netflix. Tjänsten heter Atflick och erbjuder både abonnemang, styckvis film och titlar som inte når biografer i Sverige.

Filmtjänsten Atflick som nu är tillgänglig för inbjudna testanvändare har tre delar – olika varianter på Video on Demand, Vod:

S-Vod är en prenumererad tjänst med fast pris på 49 kronor per månad för allt innehåll. Enligt Atflick kommer utbudet att präglas mer av kvalitet är kvantitet. S står för subscription.

T-Vod låter användarna hyra film styckvis för 39 kronor. Fokus ligger på de senaste och mest populära titlarna. T står för transaction.

P-Vod ger också möjlighet att hyra film styckvis, men priset är 79 kronor per film och utbudet består av utländska biofilmer som inte når svenska biografer. P står för premium.

Dessutom finns en funktion med nyheter från filmvärlden, anpassad efter regissörer, skådespelare och filmer som användaren själv valt ut som favoriter.

Teknikchef för Atflick är Hans Granqvist som ansvarat för rekommendationssystem och koppling till Facebook på filmtjänsten Netflix. Bland grundarna finns Marcus Starberger som tidigare arbetat med filmtjänsten Voddler.

Mats Lewan

Mer om: Atflick FIlm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt