"Arga unga hackare" tog över Antipiratbyrån

2005-03-14 09:34  

Hej och välkomna till AUH:s nya hem i cyberrymden, stod det på den omtvistade organisationen Antipiratbyråns hemsida på måndagsmorgonen. AUH-hackarna hade fyllt sajten med e-post som de hittat på Antipiratbyråns server.

De kallar sig "Arga unga hackare" och ogillar Antipiratbyråns intensiva jakt på fildelare, nu senast tillslaget mot Internetleverantören Bahnhof i torsdag förra veckan, som Kronofogden gjorde efter en anmälan från Antipiratbyrån och ett beslut från Tingsrätten.

- Vi har liksom ni undrat mycket om vad som egentligen hände hos Bahnhof och eftersom vi är, förutom unga, väldigt arga så känner vi oss uppmanade att dela denna informationen men så många som möjligt. Allt för att ni också ska kunna bli arga, och att era vänner ska bli arga och deras vänner och så vidare tills internets gator är fulla av en arg mob som skallar AUH! AUH! AUH! och kräver Ponténs blod!, skriver AUH på sitt hatobjekts hemsida.

AUH-hackarna har uppenbarligen tagit sig in i Antipiratbyråns server och hämtat intern e-postkorrespondens som man nu publicerar på Antipiratbyråns sajt.

AUH säger sig ha hittat bevis för att Antipiratbyrån har haft informatörer inne hos Bahnhof. Informatören har enligt AUH varit administratör på en av de filservrar som polisen tog i beslag på torsdagen.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt