Apple tar farväl av modemet

2011-08-16 10:22  

Apple säger godnatt till alla 56K-fantaster. I det nya operativsystemet funkar inte längre gammal hederlig teknik.

Apple släppte nyligen ett nytt operativsystem kallat Lion. I det nya operativsystemet har framförallt mjukvaran till musplattan utvecklats. Med hjälp av olika handföringar går det bland annat nu att bläddra mellan sidor i webbläsaren Safari, hoppa mellan olika program och organisera öppna fönster.

Men den nya tekniken ger inte plats för gammal. Flera Lion-användare rapporterar på olika forum att det nya operativsystemet från Apple inte längre är kompatibelt med traditionella modem.

För er som inte minns så är modem ett sätt att koppla upp sig mot internet via det fasta telefonnätet. Och fram till 2009 sålde Apple sådana modem.
Det som uppges ske när modemanvändare försöker kopplar upp sig är att de möts av ett felmeddelande:
Unsupported
You cannot use an Apple USB Modem with this computer.

 
Men någon användarstorm lär det inte vara tal om. De flesta användare torde vara till freds med att använda teknik som inbegriper bredband och trådlöst surf.

Jonas Melzer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt