Apple stäms för att ha gjort Iphone slöare

2017-12-28 07:58  
Foto: Wilma Nora D. Nygaard / NTB scanpix / TT

Apple har medvetet gjort sina Iphone långsammare med tiden för att skydda batterierna. Nu har telefonjätten åkt på flera stämningar i domstolar runt om i USA.

I takt med att telefonerna åldras har Apple gjort dem trögare. Syftet sägs vara att batteriet ska skyddas. Men det har Apple mörkat. På så vis har konsumenterna lurats att köpa en ny telefon i stället för att uppdatera batteriet, enligt stämningarna.

”Snarare än att fixa batteridefekten genom att erbjuda ett gratis batteri som ersättning för alla berörda Iphones försökte Apple mörka batteridefekten”, står det i en stämningsansökan.

Totalt handlar det om åtta stämningar i flera federala amerikanska domstolar – stämningar som kan utvecklas till gruppstämningar som potentiellt kan komma att beröra miljontals kunder. Även ett liknande fall har hamnat i en israelisk domstol.

Det var i förra veckan som Apple berättade att telefonen gjorts slöare i samband med systemuppdateringar för att spara på batteriet. Apple har ännu inte gett några kommentarer till stämningarna.

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt