Apple skrotar sin trådlösa laddare Airpower

2019-04-01 10:49  
Apples globala marknadschef Phil Shiller förhandsvisade Airpower i september 2017. Nu står det klart att produkten skrotas. Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Nu stoppar Apple utvecklingen av den trådlösa laddningsmattan Airpower en gång för alla. Produkten har dragits med för stora kvalitetsproblem.

Apples trådlösa laddningsmatta Airpower presenterades för första gången vid ett Iphone-event i september 2017. Då sa marknadschefen Phil Schiller att vi kunde vänta oss en lansering av produkten under 2018. ”Vårt team vet hur vi ska göra det här” sa han då.

Sedan dess har det varit tyst.

Nu berättar Apple att produkten, som skulle ladda Iphone, Apple Watch och Airpods, skrotas helt. I ett uttalande förklarar Apple att Airpower inte har kunnat möta bolagets egna krav på utformning och produktion, skriver Techcrunch.

Läs mer: Xiaomis superladdare ger dig fullt batteri på under 20 minuter

”Vi ber konsumenter som såg fram emot denna lansering om ursäkt” säger Apples vice vd för maskinteknik Dan Riccio.

Flera medier uppger att ett av problemen med laddningsmattan var att den överhettades när den skulle ladda flera produkter samtidigt.

Även om Apple nu stoppar utvecklingen av Airpower har techjätten inte släppt tanken på en egen produkt för trådlös laddning.

”Vi fortsätter att tro att framtiden är trådlös och har för avsikt att driva den trådlösa upplevelsen framåt” säger Dan Riccio.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt