Apple säljer sämre än väntat i Kina – vinstvarnar

2019-01-03 08:19  

Apple skriver ner sin prognos för omsättningen för kvartalet som löpte ut i december på grund av minskad Iphone-försäljning och dåliga försäljningssiffror i Kina.

Företaget räknade tidigare med en omsättning på mellan 89 och 93 miljarder dollar. Nu revideras den prognosen ner till 84 miljarder dollar.

Aktien rasade därefter över åtta procent i efterhandeln på New York-börsen efter att ha handelsstoppats i en dryg halvtimme.

"Vi förväntade oss vissa utmaningar på växande nyckelmarknader, men vi förutsåg inte den ekonomiska inbromsningen, särskilt inte i Kina", skriver Apples vd Tim Cook i ett brev till investerare.

Trots att Apple skriver ned försäljningsprognosen så väntar sig Tim Cook ytterligare ett rekord i vinst per aktie när bolaget den 29 januari rapporterar sitt första kvartal.

I slutet av 2018 åkte Apple på ett säljstopp för äldre Iphones i Kina. Även det ett hårt slag mot bolaget.

Viktor Krylmark

Mer om: Apple Tim Cook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt