Apple säljer sämre än väntat i Kina – vinstvarnar

2019-01-03 08:19  

Apple skriver ner sin prognos för omsättningen för kvartalet som löpte ut i december på grund av minskad Iphone-försäljning och dåliga försäljningssiffror i Kina.

Företaget räknade tidigare med en omsättning på mellan 89 och 93 miljarder dollar. Nu revideras den prognosen ner till 84 miljarder dollar.

Aktien rasade därefter över åtta procent i efterhandeln på New York-börsen efter att ha handelsstoppats i en dryg halvtimme.

"Vi förväntade oss vissa utmaningar på växande nyckelmarknader, men vi förutsåg inte den ekonomiska inbromsningen, särskilt inte i Kina", skriver Apples vd Tim Cook i ett brev till investerare.

Trots att Apple skriver ned försäljningsprognosen så väntar sig Tim Cook ytterligare ett rekord i vinst per aktie när bolaget den 29 januari rapporterar sitt första kvartal.

I slutet av 2018 åkte Apple på ett säljstopp för äldre Iphones i Kina. Även det ett hårt slag mot bolaget.

Viktor Krylmark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt