Apple pausar produktionssatsningar i Kina

2018-11-06 08:01  
Apples vd Tim Cook vid ett besök i Kina. Foto: Cai Yang/Xinhua/AP/TT

Telefon- och datorjätten Apple pausar planerna på en utökad produktion av bolagets nya, något billigare smarta telefon Iphone XR hos sina kinesiska tillverkare Foxconn och Pegatron, rapporterar The Nikkei.

"Från början förberedde Foxconn närmare 60 produktionslinor för den nya XR-modellen men har nyligen dragit ned antalet sedan Apple sagt att det inte finns något behov för en såpass stor tillverkning", skriver The Nikkei som hänvisar till en källa med insyn i produktionen.

Det är inte enbart de stora tillverkarna som Apple haft kontakt med gällande den nya smarta mobiltelefonen. Exempelvis kommer den mindre tillverkaren Wistron bli utan order för Iphone XR den här säsongen.

Läs mer: Apple lanserar ny Macbook Air och Ipad Pro

Mönstret med minskad fabrikskapacitet känns igen från då Apple för fem år sedan lanserade sin första budgetmodell, även kallad Iphone 5c. Även då drogs produktionslinor in, vilket eldade på spekulationer om en svagare efterfrågan för det något billigare alternativet.

Mer om: Apple Tim Cook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt