Apple överklagar domstolsbeslut om att hjälpa FBI

2016-02-29 12:39  
Foto: Pixabay

Apple har överklagat det domstolsbeslut som ålägger dem att hjälpa FBI att kunna komma in i den Iphone som användes av en av skyttarna i San Bernardino-attacken.

FBI vill att Apple skapar ny mjukvara för att kunna knäcka kodlåset till mobilen. Apple har hävdat att de genom att gå FBI till mötes skulle skapa en bakväg in i systemet som skulle riskera säkerheten för andra kunder, och att det skulle öppna för att fler myndigheter kan ställa liknande krav på mobiloperatörer framöver. I överklagandet hävdar Apple bland annat att FBI:s krav kan inkräkta på företagets yttrandefrihet, genom att jämföra att skapa kod med en sorts tal. Ansvarige domaren har kallat till en hearing om Apples överklagande den 22 mars. Många experter tror att målet kan överklagas upp till högsta rättsliga instans, skriver Computerworld.

 

Elsa Persson

Mer om: FBI Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt