Apple öppnar utveckling i Lund

2014-11-20 12:28  
Linda Malmgren

Apple har öppnat ett utvecklingskontor på Mobile Heights i Lund och blir granne med Ericsson och Sony Mobile.

Apple öppnar utvecklingskontor på Mobile Heghts, rapporterar nyhetssajten Rapidus.

-  Jag har sett Apple är här sedan någon vecka och de ska jobba med utveckling. De hyr ett rum med plats för 18 personer. Mer kan jag inte berätta, säger Linda Malmgren, kommunikationsansvarig på Mobile Heights i Lund, till Ny Teknik.

Lund har förlorat många utvecklingsjobb de senaste åren, sedan Sony Mobile dragit ner och Ericsson bestämt sig för att lägga ned modemutvecklingen helt, efter att under flera år minskat arbetsstyrkan.

Men det är inte organisationen Mobile Heights som lyckats övertyga Apple om att etablera sig i Lund för att locka till sig hugade utvecklingsingenjörer.

- Nej, initiativet kommer inte från oss, säger Linda Malmgren, till Ny Teknik.

Och enligt Anna Stenkil på Vasakronan var det Apple som tog initiativ till att hyra lokalen.

- Jag kan inte säga vad de utvecklar. Apple är väldigt hemliga, säger hon till Ny Teknik och hänvisar till Apple.

Mobile Heights är en icke vinstdrivande verksamhet, vars uppgift är att underlätta samarbetet mellan medlemmarna, och på sikt öka antalet anställda i regionen. Klustret finansieras av medlemmarna, och startades en gång av bolagen Ericsson, Telia Sonera. Sony Mobile, universiteten i Lund, Malmö och Blekinge, samt Region Skåne.

Ny Teknik har inte lyckats nå Apple för en kommentar.


Följ Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt