Apple krossade förväntningarna

2020-07-31 07:39  
Teknikjätten Apple överträffar analytikernas prognoser rejält i sin kvartalsrapport. Foto: Kathy Willens /AP/TT

Iphonetillverkaren överträffade analytikernas prognoser rejält i sin senaste kvartalsrapport.

Omsättningen landade på 59,69 miljarder dollar det andra kvartalet jämfört med det förväntade 52,25 miljarder dollar.

Slog Iphone-prognos

Techjätten har visat en ökning i vinst i samtliga försäljningskategorier och ökningen har skett på alla håll i världen. Bland annat hamnade försäljningen av Iphone på 4 miljarder dollar mer än vad analytikerna förväntade sig.

Likt andra techjättar som visat på ett starkt resultat ser det ut som att Apple har tjänat på coronapandemin, där allt fler människor jobbar på distans och använder tekniska lösningar för att minska smittspridningen.

"Apple-skatt" kritiseras

Samtidigt har den globala marknaden för smartphones stagnerat och Apple har lagt mer krut på andra delar av sin verksamhet, som sin App Store, där man tar ut 15 till 30 procent av försäljningen från företag som använder App Store.

Detta var något som bland annat synades i sömmarna under onsdagen när Apples vd Tim Cook tillsammans med sina kollegor från Amazon, Alphabet (Google) och Facebook, fick svara på frågor kring respektive företags dominerande ställning på marknaden.

I samband med kvartalsrapporten har Apple också tillkännagivit en split av aktier i företaget. Något som ska göra aktien tillgänglig till fler investerare. Alla aktieägare får därmed tre ytterligare aktier för varje aktie som de äger.

Mer om: Apple Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt