Apple har startat ett utvecklingsteam i Lund

2018-04-09 15:48  
Foto: Dpa picture alliance archive / Alamy

Teknikjätten har värvat två antenn-experter och anlagt en ny filial i Skåne.

I höstas lade taiwanesiska Lite-On Mobile Mechanical ned sitt Sverige-kontor i Lund, och nu har Apple plockat upp flera nyckelpersoner från företaget. Det rapporterar nyhetssajten Rapidus.

Lite-Ons tidigare Sverige-vd Henrik Johansson och kollegan Max Landaeus som ansvarade för bolagets antennutveckling ska utgöra grunden för ett nytt utvecklarlag som Apple startat i Lund. Lite-On Mobile Mechanical är underleverantör åt ledande mobiltillverkare som Huawei, Oppo och Sony Mobile.

Henrik Johansson har bekräftat för Rapidus att de båda numera arbetar för Apple i Lund, men vill inte uttala sig om vad de jobbar med eller hur stor avdelningen är.

– Vi är några stycken från andra håll också, som inte jobbat på Lite-On, säger Henrik Johansson till Rapidus.

Läs mer: Apple jobbar på Iphone som styrs med gester

Rapidus uppger att Lite-On ska ha haft sex anställda på sitt kontor i Lund. Det är oklart hur många av dem som värvats av Apple.

Apple har tidigare haft en utvecklingsdel i Lund som jobbade med utveckling av karttjänster. Sedan ett par år tillbaka sitter den avdelningen i Malmö.

Apple har inte velat kommentera uppgifterna om ett nytt utvecklarteam i Lund.

Simon Campanello

Mer om: Apple Lund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt