Apple förnekar satsning på virtuell operatörstjänst

2015-08-05 09:23  
Apple förnekar ryktena om att företaget ska starta en virtuell operatörstjänst. Foto: Marcus Ericsson / TT

Apple planerar inte att skapa egna operatörstjänster till direkt till konsument. Det säger företaget i ett uttalande som ska ta död på gårdagens rykten.

Det var igår som tidningen Business Insider rapporterade att Apple var på gång med tester för att bli en så kallad virtuell operatör i USA och att det även fanns liknande planer för Europa. Som virtuell operatör skulle Apple visserligen ha köpt tjänster av de traditionella operatörerna men gått helt förbi dem när det gäller kontakten med kunder. Enligt Business Insider var planerna dessutom att Apple skulle ha avtal med flera operatörer i samma land för att kunna erbjuda bättre täckning än konkurrenterna.

Att går förbi operatörerna, som i dag är en viktig kanal för subventionerad försäljning av företagets Iphone, skulle enligt flera bedömare vara ett vågat drag till och med för ett så mäktigt företag som Apple och nu går företaget ut med ett uttalande som kraftigt förnekar planerna på att starta en virtuell operatör.

”Vi har inte diskuterat och vi har heller inga planer på att starta en virtuell operatör” skriver företaget enligt sajten Recode.

Apple har dock redan i dag en typ av virtuell operatörstjänst via sitt Apple SIM som riktar sig till användare av företagets surfplatta Ipad. Med företagets speciella simkort installerat kan kunden välja mellan ett antal olika operatörer i olika länder, men bara för datatrafik och inte för sin Iphone.

 

Prova vår heldigitala tidning Digital Teknik – just nu 6 nummer för 149 kronor!

 

Jonas Ryberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt