Apple bygger nytt komplex i USA – ska ge 20.000 nya jobb

2018-01-18 07:27  
Nya detaljer avslöjade om Apples bilprojekt Foto: TT

Teknikjätten Apple planerar att nyinvestera över 30 miljarder dollar (cirka 240 miljarder kronor) i USA under de kommande fem åren, en satsning som ska skapa 20.000 nya jobb.

Bland annat planerar Apple ett helt nytt företagskomplex, som huvudsakligen ska syssla med tekniskt kundsupport. Var den nya företagsparken ska ligga tillkännages senare i år, meddelar Apple på sin sajt.

En tredjedel av nyinvesteringarna gäller datacenter som ska rymma tjänsterna Icloud, App Store och Apple Music.

Läs mer: Här är de mest nedladdade apparna hos Apple 2017

Apple meddelar också att det ska betala in runt 38 miljarder dollar (305 miljarder kronor) i skatt i USA på vinster utomlands. Summan är i grova drag in linje med vad analytiker väntat sig efter nya skatteregler som kräver att bolag betalar en engångsskatt på vinster i utlandet, oavsett om de tänker ta hem pengarna till USA eller inte, rapporterar Reuters.

Apple har avsatt 36,3 miljarder dollar (291 miljarder kronor) vilket innebär att skatteinbetalningen inte väntas påverka kassaflödet det här kvartalet.

Mer om: Apple USA

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt