App ska hjälpa EU-medborgare stanna efter brexit

2019-01-21 07:56  
En app. Det är britternas plan för att få EU-medborgare att stanna i landet efter brexit. Foto: TT

Den brittiska regeringen har lanserat en app som ska hjälpa EU-medborgare att ansöka om att få stanna i landet efter utträdet ur EU.

Appen är än så länge i en testfas och finns bara till Androidtelefoner, men samtal förs med Apple om att även släppa den till Iphone. Den 30 mars ska en färdig version ha släppts.

Tjänsten ska vara i bruk till sent under nästa år eller 2021 med målet att göra det smidigt för de omkring 3,5 miljoner som beräknas vara tvungna att ansöka om status som bosatta i landet efter brexit.

Frågan om de EU-medborgare som bor i landet är en av de viktigaste för Storbritannien att få rätt vid brexit, enligt tankesmedjan Future.

– Om man får till det så sänder Storbritannien ett starkt budskap om att EU-medborgare är välkomna och att regeringen har kontroll. Misslyckas man är konsekvenserna förskräckliga, säger Jill Rutter vid tankesmedjan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt