App ska hjälpa EU-medborgare stanna efter brexit

2019-01-21 07:56  
En app. Det är britternas plan för att få EU-medborgare att stanna i landet efter brexit. Foto: TT

Den brittiska regeringen har lanserat en app som ska hjälpa EU-medborgare att ansöka om att få stanna i landet efter utträdet ur EU.

Appen är än så länge i en testfas och finns bara till Androidtelefoner, men samtal förs med Apple om att även släppa den till Iphone. Den 30 mars ska en färdig version ha släppts.

Tjänsten ska vara i bruk till sent under nästa år eller 2021 med målet att göra det smidigt för de omkring 3,5 miljoner som beräknas vara tvungna att ansöka om status som bosatta i landet efter brexit.

Frågan om de EU-medborgare som bor i landet är en av de viktigaste för Storbritannien att få rätt vid brexit, enligt tankesmedjan Future.

– Om man får till det så sänder Storbritannien ett starkt budskap om att EU-medborgare är välkomna och att regeringen har kontroll. Misslyckas man är konsekvenserna förskräckliga, säger Jill Rutter vid tankesmedjan.

Mer om: Appar EU

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt