Analytiker ser kräftgång för Iphone

2016-01-26 09:59  
Iphone 6s från Apple

Apple står kanske snart inför en riktig utmaning – hur vända vikande försäljningssiffror för succén Iphone? Analytiker ser ett tufft 2016 för Apple.

Sista kvartalet 2015 sålde Apple 74,5 miljoner Iphonetelefoner, vilket var nytt rekord skriver nyhetsbyrån ap, som talat med flera telekomanalytiker. De ser tecken på en kraftig försäljningsinbromsning under första kvartalet 2016.

Apple är världens högst värderade företag, och Iphone svarade för två tredjedelar av förra årets omsättning på 234 miljarder dollar.

Vad flera analytiker talar om är att Apple tyngs av sin egen framgång. De stora försäljningsökningar som ägt rum mellan tidigare kvartal är svåra att upprepa utan att också presentera någon ny överraskande produkt eller tjänst.

Nya betaltjänster, musiktjänster och smarta hemkontroller har lanserats, och tanken är att de ska användas i produkter som Iphone och Ipad. Men Ipadförsäljningen är inte längre vad den varit och tjänsterna når inte volymer som Iphone.

Men samtidigt varnar vissa analytiker för att likställa Apple med före detta giganter som HP som tappat position när innovationskraften tog slut. Apple har många bollar i luften och har överraskat marknaden förr säger analytikern Daniel Ives till ap.

Läs mer:

Läs mer: Försäljningen av Iphone viker

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt