Amazon öppnar svenskt kontor

2016-05-18 10:17  
Amazons vd Jeff Bezos. Foto: Ted S Warren / AP / TT

Amazon Web Services, AWS, satsar stort i Norden. Företaget finns på plats i Stockholm och Helsingfors, i kontorshotell, men företaget växer snabbt lokalt och anställer just nu allt från it-arkitekter till affärsutvecklare.

Som Digital Teknik kunde avslöja i december kommer AWS snart att öppna ett helt eget kontor i Stockholm. Nu står det klar att företaget kommer att öppna ett större kontor på Drottninggatan i centrala Stockholm till hösten.

– Norden är världens fjärde största startup-hubb. Norden och Stockholm är ett väldigt spännande ställe att vara på, säger Eric Morales, chef för AWS nordiska team för spelföretag och startupföretag.

Att AWS finns i Sverige och Finland beror just på de många framgångsrika startup- och spelföretagen här, bland de stora kunderna finns Supercell (Clash of Clans), Rovio (Angry Birds) och King (Candy Crush Saga). 

    

Få koll på digitaliseringen av samhälle och företag med nyhetsbrevet Digital Teknik!

Mer om: Amazon

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt