Allt går att skicka med Pownce

2007-08-09 09:42  

Pownce heter det senaste tillskottet inom det som kallas miniblogging - att skicka myckat små textmeddelanden och annat mellan kompisar. Lite stjärnglans får Pownce av it-profilen Kevin Rose.

På Pownce som bara är någon månad gammal, kan medlemmar inte bara skicka små textmeddelanden mellan varandra utan även till exempel länkar och mp3-filer. Mp3-filerna går dessutom att spela upp direkt genom att bara klicka på dem.

Egentligen är det inget nytt under solen. Allt går att göra med vanlig e-post eller på bloggar. Men förpackningen är viktig, och den här typen av elegant utformade små tjänster i gränslandet mellan chatt och blogg kallas numera för mini-blogging.

Andra exempel är Jaiku, Twitter och Tumblr.

På Pownce kan man välja att skicka sina grejer till sina kompisar eller posta dem publikt så att alla kan ta del av dem.

Lite särskild uppmärksamhet får Pownce tack vare en av grundarna, Kevin Rose som bland annat ligger bakom den populära nyhetstjänsten Digg, där användare tipsar varandra om nyheter.
Alltihop ingår i det lite luddiga begreppet webb 2.0 - tjänster som har välutvecklade gränssnitt, kompislistor, topplistor och ett knäppt namn.

Mats Lewan

Mer om: Pownce Twitter

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt