Alibabas rekord: Sålde för 370 miljarder kronor på singeldagen

2019-11-12 07:21  
Arbetarna på EMS (Express Mail Service), har fullt upp under Kinas stora shoppingdag: Singeldagen, som infaller den 11/11 varje år. Foto: SipaUSA/TT

Kinas stora shoppingdag, singeldagen, den 11 november slog rekord på e-handelsjätten Alibabas plattformar med en sammanlagd försäljning på 268 miljarder yuan, motsvarande omkring 370 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bedömare siade om en nedgång på grund av den något svalare kinesiska ekonomin, men så blev alltså inte fallet. Siffran innebär i stället en ökning med 26 procent jämfört med 2018.

Singeldagen – på kinesiska guanggun jie och internationellt känd som singles day – är Kinas stora readag och kan jämföras med sin amerikanska motsvarighet black friday.

Den infaller den 11 november – 11/11 – eftersom de uppradade ettorna påminner om ensamma personer. Men numera är det inte bara singlar som shoppar loss under evenemanget.

Läs mer: Jack Ma lämnar e-handelsjätten Alibaba

Alibaba ligger till stor del bakom att singeldagen har blivit Kinas stora shoppingdag, och står för lejonparten av intäkterna.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt