Akut hjälpsökande når inte fram till SOS Alarm

2015-02-23 13:01  

Stora störningar i teletrafiken har drabbat hela landet. Hjälpsökande som ringer 112 kommer inte fram.

Just nu råder stora störningar i teletrafiken. Såväl fast och mobil telefoni som datatrafik drabbas. Post- och telestyrelsen följer utvecklingen, och ger rådet att ”växla mellan 2G- och 3G-näten för att se vad som fungerar bäst.”

Även hjälpsökande som ringer 112 drabbas, enligt Anders Klarström, presschef på SOS Alarm.

- Operatörer meddelar att pågående intervjuer avbrutits, och hjälpsökande uppger att de försökt ringa men inte nått fram. Det berör hela landet vad jag förstår. Det är naturligtvis allvarligt om telenätet inte fungerar när människor ringer efter hjälp, säger Anders Klarström.

SOS Alarm råder den som inte kommer fram att lägga på, och ringa upp igen.

- Och när pågående samtal avbryts ringer vi naturligtvis tillbaka, i de fall vi har numret. Men det har vi ju inte alltid, säger Anders Klarström.

Ny Teknik har ringt presstjänsterna hos Tele2 och Telia, utan att nå fram.

På Tele2:s hemsida meddelas att man har ”omfattande driftstörningar i hela landet som rör mobilsurf, röstsamtal och fastnätstjänster över 2G, 3G samt 4G”:

Telia har skickat ut ett pressmeddelande om ”störningar på 3G-nätet i hela landet”.

Telenors presstjänst nås faktiskt på telefon, och hinner precis bekräfta att man har problem eftersom man delar 2G- och 4G-nät med Tele2. Därefter bryts samtalet.

Tommy Harnesk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt